Blog

Influencer Marketing

 

In de wereld van digitale marketing staan online marketingbureaus, zoals wij, voortdurend voor de uitdaging om innovatieve strategieën te ontwikkelen om klanten te bereiken en te betrekken. Een van de meest opvallende en impactvolle trends in de afgelopen jaren is het gebruik van influencers in marketingcampagnes. Hieronder zullen we uiteenzetten hoe je influencers kunt inzetten om jouw onderneming te helpen groeien. 

Influencer marketing is het gebruik van invloedrijke personen, om een merk, product of dienst te promoten bij hun volgers en doelgroep. Het is een krachtige benadering van digitale marketing omdat het gebruikmaakt van de connecties die volgers hebben met de personen die zij volgen.

      

De kracht van influencer marketing

Geloofwaardigheid en vertrouwen: Influencers hebben vaak loyale en betrokken volgers opgebouwd. Wanneer ze een product of dienst aanprijzen, wordt dit vaak als geloofwaardig en betrouwbaar beschouwd, waardoor consumenten eerder geneigd zijn te vertrouwen op aanbevelingen. Door de voorbeeldfunctie die veel influencers met zich mee dragen, worden zij door hun volgers geloofwaardiger bevonden dan wanneer het merk zelf een post plaatst over hun product. Logisch natuurlijk! 


Bereik en zichtbaarheid: door de juiste influencer te vinden, kun je als bedrijf zeer specifiek jouw ideale doelgroep bereiken. Zorg er dus voor dat jij weet wie jouw doelgroep is voordat je een influencer inschakelt. Kies vervolgens de influencer die geliefd is onder jouw doelgroep.

Diversiteit van Content: Influencers kunnen verschillende soorten content maken, zoals foto's, video's, blogberichten en meer. Dit stelt merken in staat om hun boodschap op meerdere platforms te verspreiden en een gevarieerd publiek te bereiken.

 

Effectieve strategieën voor influencer marketing

Het inzetten van influencers voor online marketing vereist een strategie om succes te behalen. Hier zijn enkele strategische overwegingen:


Doelstellingen en doelgroep: Definieer doelstellingen voor elke influencer-campagne en identificeer de juiste doelgroep. De keuze van de influencer moet aansluiten bij deze doelen en doelgroep.

Samenwerking en authenticiteit: Zorg ervoor dat de samenwerking tussen de influencer en het merk authentiek aanvoelt. Laat influencers de vrijheid om hun persoonlijkheid en stem te behouden. Zo zal de boodschap écht overkomen. Volgers hebben het snel door als de influencer een voorbedacht riedeltje aan het oplezen is.

Meetbaarheid en Analyse: Gebruik trackingtools en analyse om de prestaties van influencer-campagnes te meten en te optimaliseren voor betere resultaten. Op deze manier kun je gemakkelijk zien wat de campagne jou heeft opgeleverd. 

    

KEMI Agency: onze partner in influencer marketing

Als online marketingbureau is samenwerken met een betrouwbare partner voor influencer marketing essentieel. Wij hebben de handen ineengeslagen met KEMI agency. KEMI agency is gespecialiseerd in het identificeren, benaderen en beheren van influencers voor merken en marketingbureaus. Ze bieden strategische begeleiding, creatieve samenwerkingen en meetbare resultaten om merken te helpen groeien via influencer marketing.


Kemi maakt een combinatie van 15 tot 50 micro-influencers en meso-influencers. Kies er bijvoorbeeld voor om een sample van jouw product te sturen naar een lijst van influencers die je samen met Kemi samenstelt. De influencers maken middels een vooraf opgestelde briefing de content, welke met een duidelijke CTA wordt gepost in story en post. De content is daarna inzetbaar voor je eigen social media, website en andere vormen van online marketing! 

Ben jij geïnteresseerd in influencer marketing? Dan heb je geen reden om het niet te proberen. Wij garanderen namelijk kwaliteit. Dat betekent: Niet Goed? Geld Terug! 

Plan een meeting met Lars voor meer informatie! 

Meld je aan voor email notificaties